Skip to main content

Wie ben ik?

Zelfstandig ambulant begeleider

Rolf Hoevenberg

Ik ben Rolf Hoevenberg uit Meppel. Met een kleine 25 jaar werk in de (jeugd)hulpverlening ‘op zak’ ben ik in 2015 begonnen als zelfstandig ambulant begeleider. Dat doe ik op mijn manier, volgens de ROLF-methode. Ik zorg dat je je gehoord en begrepen voelt. Samen staan we er niet alleen voor.

Ik help graag mensen die ondersteuning echt nodig hebben. Ik heb geen kantoor. We spreken af op een plek waar jij je prettig voelt. Dat kan bij jou thuis zijn, maar evengoed ergens anders.

Als hulpverlener heb ik veel in de praktijk geleerd. Daar heb ik mijn theoretische kennis (hbo sociaal werk) kunnen toetsen.

Rugzak en positiviteit

Iedereen heeft een rugzak. Voor de een is die zwaarder dan voor de ander. Ik ben een positief ingesteld persoon, optimistisch, iemand die wil genieten van het leven. Toch is mijn rugzak zwaar, en dan overdrijf ik niet.

Ik heb fijne momenten meegemaakt, maar ook veel nare, zelfs traumatische gebeurtenissen. Ik heb geworsteld en geknokt om mijn hoofd boven water te houden. En dat is gelukt. Ik kan genieten van het leven!

Om één reden ben ik blij met die rugzak: daardoor begrijp en doorzie ik meer. Dankzij al die ervaring kan ik anderen helpen. Jou ook.